Ir al contenido principal

L'educació de la intel·ligència emocional

*Entrada actualitzada el 24 de gener de 2017.  

Aquesta entrada està elaborada per les famílies i docents que hagin assistit o que hagin d'assistir a la xerrada o taller sobre intel·ligència emocional.

He recollit alguns documents complementaris que permeten ampliar la sessió i compartir materials amb la resta de famílies.

Si teniu interès en aquesta formació o en altres del meu catàleg, accediu aquí.

Definició d'intel·ligència emocional, model Mayer i Salovey
Documentació complementària a l'activitat 

  •  Educació emocional. Famílies i escola és una escola de pares i mares en format televisiu. Accés a una selecció de temes relacionats, més de 10 programes de televisió. Durada aproximada de cada programa, 25’ minuts.  Diputació de Barcelona
  • Com educar les emocions. Fundació FAROS.Sant Joan de Déu. (PDF 2,75 mg)
  • Educación emocional desde la família. Documents CEAPA.
  • Educació socioemocional. Eines i recursos. Educar i créixer en família. Generalitat de Catalunya Temes concrets del vostre interèsXerrades que imparteixo, relacionades amb aquesta temàtica: 

  • L'educació de la intel·ligència emocional
  • COM GESTIONAR les emocions a la vida familiar i ensenyar els fills a regular les seves
  • HABILITATS SOCIALS i capacitat de comunicació. El cultiu de les relacions
  • DOLÇA FERMESA: com gestionar la conducta dels fills i posar límits de forma positiva.
  • ESTRÈS. Eines per fer-li front. Com mantenir sota control l’estrès familiar: pares i fills recuperant la calma.
Altres temes: com ajudar els nostres fills i filles amb els estudis,  10 CLAUS per l'èxit acadèmic, Com ajudar els nostres fills i filles amb els deures, com aprofitar les vacances per millorar els aprenentatges, ...

Contacte: 

Entradas populares de este blog

Los niños menores de 2 años no deberían ver televisión y... ¡prudencia con los menores de 6!

Los niños menores de dos años no deberían ver televisión. Así de taxativa se muestra la Academia Americana de Pediatría (AAP). Así lo afirmó en 1999 y así se ratifica en 2011, en un artículo publicado en su revista oficial, Pediatrics, los niños menores de dos años no deben ser expuestos a las pantallas, a ningún tipo de pantallas. 


“Toda la televisión es educativa. Simplemente es cuestión de saber qué es lo que enseña.”Dr. Dimitri Christakis

Obligacions fiscals de les AMPA: impost de societats, IVA, 347, IRPF, comptabilitat

Informació actualitzada el 17/01/2016. 

Aquest espai està adreçat específicament a les AMPA i AFA de Catalunya. Conté recursos i ajuda per tal de facilitar informació sobre fiscalitat, pensada especialment per tresorers i tresoreres de les AMPA i per les juntes, ja que cal prendre decissions relatives a la gestió i activitats de l'AMPA davant les obligacions fiscals que comporta la vostra activitat. Aquests continguts pertanyen a la formació per la gestió i dinamització per AMPA que organitza la Diputació de Barcelona amb el suport de la FaPaC (Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya).

Trobareu informació i documents complementaris relatius a: 

Test para evaluar la calidad de la relación padre-hija

En la entrada anterior abordé la cuestión de la necesaria relación de calidad entre el padre y la hija. Al respecto, comentaba que una relación de calidad es uno de los mejores elementos protectores que podemos ofrecer a nuestras hijas para su futura vida afectiva, social y laboral. A continuación, incluyo un pequeño test que nos permitirá valorar el estado actual de esa relación para decidir cómo abordarla y mejorarla. Pueden consultar la entrada anterior para ampliar la información y conocer un poco más los principios y estrategias que sustentan este planteamiento. Este test ha sido tomado de la página web de Linda Nielsen, especialista en este tema.